Als je deze nieuwsbrief online wilt bekijken klik dan hier

Diveplace
  Volg Diveplace op VimeoVolg Diveplace op FacebookVolg Diveplace op Instagram  
 
Bevestiging Rescue Diver, leuk dat je erbij bent!

Hallo [Voornaam],

Leuk dat je bij ons aan je PADI Rescue Diver opleiding gaat beginnen! Het worden drie leuke en leerzame dagen waarin je veel gaat leren over vaardigheden waarmee je in urgente (levensbedreigende) situaties kunt handelen. Je hebt gekozen voor full service Duikcentrum Diveplace en dat vinden wij natuurlijk super, voel je welkom!

Om zoveel mogelijk uit je duikopleiding te halen hebben wij alvast diverse tips en weetjes voor je verzameld zodat je goed voorbereid bent tijdens je eerste les.  Als er nog vragen zijn weet je ons natuurlijk gewoon te vinden. Mocht je geen vragen hebben dan zien wij je graag op ons Duikcentrum: Proostwetering 101b Utrecht.

Na je aanmelding heb je als het goed is ook je PADI e-learning ontvangen, dit is je huiswerk voor de duikopleiding. Belangrijk is dat je de hoofdstukken doorloopt en als er vragen zijn dat je dat ons laat weten op de duikdagen.  Vervolgens wordt bij het goed doorlopen van de hoofdstukken een E-record aangemaakt met je scores. Deze dien je mee te nemen op duikdag 3 wanneer je alle hoofdstukken hebt doorlopen. Wij doen dan ook een kort examen om de theorie nog een keer te doorlopen. Tijdens de duikdagen zal je instructeur in compacte vorm ook aandacht aan de theorie besteden en is er voldoende ruimte voor eventuele vragen die je hebt na je zelfstudie.

Eerste duikdag:
Tijdens de eerste duikdag gaan wij kennismaken met het duikcentrum en onze procedures, maar ook gaan wij gelijk het water in, want ook deze duikopleiding is vooral in het water. Neem je zwemkleding en duikmaterialen mee op deze duikdag want na de kennismaking gaan wij gelijk naar Vinkeveen om de duiken te gaan maken. Ter voorbereiding helpt het om hoofdstuk 1 tot en met 3 al te hebben doorlopen.

Tweede duikdag:
Tijdens deze tweede duikdag gaan wij verder met de vaardigheden die je geleerd hebt op de eerste dag. De vaardigheden worden wat complexer. Ter voorbereiding op deze dag is het fijn als je hoofdstuk 4 en 5 ook doorgenomen hebt.

Derde duikdag:
De laatste dag staat uiteraard in het teken van de afronding, zo lever je het e-record in, doen wij een kort theorie examen en gaan wij met diverse kleine en grote scenario’s vorm geven waarin jij je vaardigheden kunt toepassen en demonstreren zoals je geleerd hebt, maar nu in een mix van activiteiten. Super leuk om te ervaren en om er aan deel te nemen. Het is een dag waar veel van onze cursisten met veel plezier aan terugdenken.

Eigen materiaal:
Zoals in elke sport/hobby is het comfortabel om je eigen spullen te hebben en daarom hebben wij ter inspiratie diverse pakketten voor je samengesteld die te vinden zijn op www.webshopduiken.nl. Misschien heb je al eigen duikmateriaal en wij vragen dan uiteraard om dit mee te nemen en ermee te duiken. Mocht je geen eigen materiaal hebben kun je een complete set huren voor een prijs van € 75 totaal voor de drie lesdagen. Lucht en lood zitten in de cursusprijs net als de vergunning om in Vinkeveen, zandeiland 4 te mogen duiken. Het enige dat je zelf mee dient te nemen of in onze shop aan te schaffen is een vingerspool, DSMB, schrijfleitje (pols, A5 leitje of iets anders) en een pocketmask met zuurstof aansluiting, dit zijn attributen die je nodig hebt voor de opleiding en voor de veiligheid tijdens en na deze opleiding. Onze instructeur zal ernaar vragen en aanschaffen kan op de eerste duikdag ook in onze winkel.

Formulieren ingevuld meenemen:
PADI, is een Amerikaans opleidingssysteem en dat betekent dat je diverse formulieren correct ingevuld moet hebben alvorens je kan starten met de eerste duikles. Om het zo eenvoudig mogelijk te maken voor je hebben wij alvast een link gemaakt naar de formulieren.Wil je ze uitprinten en ingevuld meenemen naar de eerste les?

Wist je dat:
Voor veel verzekeraars wordt de duiksport als een extreme sport gezien…. eigenlijk is de duiksport een van de veiligste sporten ter wereld waar de minste ongelukken mee gebeuren. Desondanks kan het zijn dat als je een buitenwater duik maakt en je glijdt uit (dan spreekt men van een duikongeluk) dat dit niet vergoed wordt door je verzekeraar. Daarom vragen wij altijd om van tevoren te checken of de duiksport onder je verzekering valt. Wil je geen gedoe en zekerheid voor alles, vul dan het Aquamed verzekeringsformulier in en geef dat aan onze instructeur tijdens de theorielessen voordat je de buitenwaterduiken gaat maken. Wij sturen het dan op naar Aquamed en zij nemen verder contact met je op.

Social Media:
Waarschijnlijk heb je ons al digitaal bezocht en onze website Diveplace.nl bekeken. Naast Diveplace.nl hebben wij ook onze online winkel, namelijk Webshopduiken.nl waar wij allerlei duikgerelateerde producten verkopen en waar wij graag in ons Duikcentrum persoonlijk advies over geven. Ook op Facebook en Instagram zijn wij aanwezig en wij zouden het leuk vinden als je ons liked, zo blijf je op de hoogte van onze ontwikkelingen en weet je wat er allemaal te doen is.

Combideal opleidingen:
Onze ervaring is dat veel duikers niet stoppen met het halen van de PADI Rescue Diver opleiding. Zo kunnen wij de de opleiding combineren en voordelig aanbieden als je ook je EHBO wilt volgen en Emergency Oxygen Providers (het toedienen van zuurstof met overdruk). Wil je dit volgen maar je hebt alleen je Rescue opleiding geboekt, dan betaal je alleen het verschil erbij. Pak je voordeel en wordt een echte volledige Rescue duiker.

Next Step:
De stap die hierna komt is voor velen toch wel de Divemaster opleiding. Waarom? Omdat je dan heel veel met duiken bezig bent en je passie aan het doorgeven bent aan nieuwe duikers of onervaren duikers. Vind je duiken leuk en vind je het leuk om met mensen bezig te zijn die dezelfde hobby hebben? Dan is deze stap zeker iets voor jou. Vraag je instructeur naar de mogelijkheden, wij vertellen je graag meer hierover.

Parkeren:
Diveplace is gevestigd op een bedrijfsverzamelgebouw terrein en dat betekent dat er meerdere bedrijven actief kunnen zijn tijdens de duiklessen in de avonduren of op weekenddagen. Je kunt je auto parkeren maar doe dat niet voor een roldeur of toegangsdeur-raam van het pand maar parkeer je auto op de daarvoor bestemde plekken.

Tot gauw, wij hebben er veel zin in!

Team Diveplace

--
 
 
 
Openingstijden duikcentrum/winkel:
Ma:  Gesloten
Di:    Personal shopping / Klantenservice
Wo:  Personal shopping / Klantenservice
Do:   Winkel open 18:00 - 20:00 uur
Vr:    Personal shopping / Klantenservice
Za:   Winkel open 10:00 - 16:00 uur
Webshop:
www.webshopduiken.nl
 
Diveplace
Dive Training Facility #22531
Proostwetering 101b
3543 AC Utrecht
Nederland
Bel 030 2412022
Route beschrijving
 
 

Klik hier wanneer je je wilt afmelden voor e-mailberichten.