Diveplace

Vragen? Bel/app +31 (0) 30 2412022 of email info@diveplace.nl

Instagram

Emergency Oxygen Provider (EOP)

In de Open Water Diver opleiding leer je al dat zuurstof geven aan duikers met een ongeval levensreddend kan zijn. Waarschijnlijk heb je tijdens je duiken met grote regelmaat zuurstofkoffers gezien. Maar weet je er ook mee te handelen? Zuurstof kan in situaties brandbaar zijn en waar let je op tijdens het opbouwen en toedienen van zuurstof?

Ook als je zelf een zuurstofkoffer wil aanschaffen is deze opleiding een must. Je hebt misschien een eerste hulp brevet, maar je hebt het gevoel dat je toch een belangrijk onderdeel van het eerste hulp verlenen bij duikongevallen effectiever kan. Dat is het toedienen van zuurstof. Dan is de PADI Emergency Oxygen Provider cursus iets voor jou. Dit is de opleiding van PADI met betrekking tot het verlenen van eerste hulp met zuurstof bij duikongevallen. Je leert de tekenen en symptomen herkennen van duik gerelateerde verwondingen zoals decompressie ziekte en bijna verdrinking.

Vervolgens leer je wat de beste manier is om in elk van deze gevallen zuurstof toe te dienen met behulp van een zuurstof unit. Tijdens de cursus wordt er niet gedoken. Hierdoor is de cursus ook geschikt voor mensen die zich vaak bij duikers in de buurt zijn maar geen duikbrevet hebben, zoals familie en vrienden, bemanning op duikboten en strandwachten. Voor het volgen van deze cursus hoef je geen reanimatie of eerste hulp cursus van te voren gevolgd te hebben.

Na het volgen van deze opleidingen ben je goed voorbereid om eerste hulp te verlenen bij duikongevallen met behulp van zuurstof, tot het moment dat de lokale hulpdiensten het van je over kunnen nemen. Het moge duidelijk zijn dat dit voor een duiker een zeer waardevolle aanvulling is naast een eerste hulp opleiding.

Voorvereisten:
– Geen

Inbegrepen:
– Gebruik lespakket
– Brevetteringskosten

Groepen, privé les, buitenwatersessie, andere datum
– Wil je een van de bovengenoemde opties (Groepen, privé les, andere datum) organiseren, dat kan, neem dan contact (info@diveplace.nl)  met ons op.

Data & aanmelden:

  • Geen evenementen in deze categorie