Diveplace

Vragen? Bel/app +31 (0) 30 2412022 of email info@diveplace.nl

Instagram

Leren duiken (Open Water Diver)

State of the art leren duiken bij Diveplace:
Met de allernieuwste les– en duikmaterialen en goed opgeleide duikprofessionals nemen wij jou heel graag mee in de mooie wereld van duiken. Duiken is gaaf en super leuk! Het is niet voor niks dat er zoveel duikers zijn, die actief bezig zijn en blijven met de duiksport. Bij de PADI Open Water Diver cursus leer je alles wat je nodig hebt om vertrouwd onder water te gaan. Dit is de meest populaire duikcursus wereldwijd! Je mag na deze opleiding met een duikbuddy zelfstandig een duik maken naar maximaal 18 meter diepte.

Hoe gaat het in zijn werk – Duiken zoals duiken bedoeld is
Tijdens de duiksessies waarin we de theorie behandelen en de zwembad- en buitenwaterduiken maken leer je de basisbeginselen van het duiken: masker klaren, buddycontact en kleine problemen oplossen net als veiligheidsregels en vooral ook vergroten van materiaalkennis en de mogelijke vervolgstappen. Wij vinden het belangrijk dat jijzelf je keuze kan en mag maken tijdens en na de opleiding.

Tijdens je thuisstudie met de Touch (tablet proof) lesmaterialen ga je de kennis op een interactieve manier aanleren, heel eenvoudig bekijk je op je scherm de leerdoelen en maak je de vragen. Op een vrijdagavond, starten we om 18:30 uur, behandelen we de onderwerpen, gaan we in op de materialen en gaan we daadwerkelijk duiken en vaardigheden aanleren, de fun wordt alleen maar groter.

Op een vrijdagavond doen we zowel de theoriesessie als de zwembadduik. Daarom is het van belang om het betreffende hoofdstuk voor die avond doorgelezen te hebben en de vragen in de elearning (tablet proof) producten voltooid te hebben. Omdat het een Touch product is, is het ideaal om op je tablet de studiematerialen tot je te nemen, zelfs als je even geen WIFI hebt. Nu kan je dus overal en altijd leren duiken. Als je alle lesdelen goed hebt doorlopen krijg je een email met daarin de resultaten, deze resultaten dien je uiterlijk bij zwembad les 4 uitgeprint bij je te hebben tijdens de duikactiviteit. Op hetzelfde dagdeel tijdens les 4 krijg je van ons ook nog een kleine eenvoudige toets en daarmee ronden we de theorielessen af voor je PADI Open Water Diver opleiding.

Buitenbad zwembad (Corona mogelijkheden)
Wij hebben de mogelijkheid tot in augustus de zwembadduiken te gaan maken in een buitenbad omdat de regulieren binnenbaden nog gesloten zijn. De buitenbad zwembaden hebben wij niet op de vrijdagavond maar op de zaterdagmiddag, dit is een dubbel uur dat wij het water in gaan i.p.v. een enkel uur op de vrijdagavond. Deze sessie vervangt de vrijdagavond sessie. In de planning hieronder zie je de data en tijden staan of het om een buitenbad sessie (zaterdagmiddag) gaat of een binnebadsessie (vrijdagavond).

Tijdens de buitenwaterduiken gaan we 2 duiken maken op 1 dag, hierin leer je de duiken te plannen, doen we navigatieoefeningen en gaan we veel vaardigheden herhalen die we ook in het zwembad gedaan hebben. Kortom: een enorme leuke en vooral gave ervaring en je kan zelfs de laatste duik met verrijkte lucht duiken, hoe vet! Het duiken zal je leven voorgoed veranderen en verrijken. Welkom buddy: I’m a Diver!

Regulier of All in
Het verschil tussen de Regulier- en All in optie is dat je bij de reguliere Open Water Diver opleiding zelf je masker, snorkel, schoentjes en buitenvinnen mee dient te nemen of aan te schaffen in ons duikcentrum. Bij de All in optie zitten deze duikmaterialen bij de cursus (te leen). In ons duikcentrum kunnen we je uiteraard adviseren en verder helpen indien je je masker, snorkel, schoentjes en vinnen zelf wil aanschaffen, je kan het ook huren als je de Regulier optie kiest, we vragen dan € 5
huur voor elk artikel (masker/snorkel – vinnen – schoenen) per duik.

Droogpak:
Ook is het mogelijk om je buitenwaterduiken van je Open Water Diver cursus in een droogpak te doen. Je maakt dan een extra duik in het zwembad en je doet de buitenwaterduiken in je droogpak. Zeker voor de winterse maanden is dit een super uitkomst, je ervaart comfort en geen of veel minder kou. Je kan dus zelf kiezen of je in een natpak of droogpak wilt duiken. Additionele kosten voor het duiken in een droogpak tijdens je opleiding bedragen € 99 en kan je boeken tijdens de duiklessen. Alvorens het buitenwater in te gaan met een droogpak maak je eerst nog een extra zwembad les.

Vereisten:
– Je bent 15 jaar of ouder (Kinderen tussen de 10 en 15 jaar adviseren we de Junior Open Water Diver cursus, zie menu Kids & Fun)
– Je bent gezond. Bij de OWD Formulieren zit een medische verklaring die je dient in te vullen. Als je ergens een ‘ja’ invult moet een arts het formulier tekenen en stempelen.  Mocht dit nodig zijn, regel het tijdig voor de duiksessie

Inbegrepen:
– Gebruik digitaal lespakket elearning (tablet proof) Neem je laptop of tablet mee naar de les.
– Gebruik duikmateriaal (pak, trimvest, automaat)
– Foto’s
– Toegang zwembad
– Brevetteringskosten
– Lucht en lood
– Gebruik vergunning duiklocatie Zandeiland 4 Vinkeveen

Niet inbegrepen: Signalering boei en vingerspoel, dien je aan te schaffen alvorens de buitenwaterduiken, onze instructeur vertelt je graag meer hierover.

Meenemen:
– Zwemkleding n handdoek
– € 0,50 munt t.b.v. kluisjes zwembad
– T-shirt die je indien nodig kan dragen bij het duiken, we maken zoveel mogelijk gebruik van een shorty tijdens de duiksessie

Inschrijven:
Het inschrijven is heel eenvoudig. Kies een datum uit de hier onderstaande opleidingen en druk op “Boek nu”, je wordt dan doorgekoppeld naar ons online systeem webshopduiken.nl waar de inschrijving voltooid kan worden. Vergeet niet je geboortedatum te vermelden bij het opmerkingsveld. Deze hebben wij nodig om de digitale lespakketten aan te maken en te versturen. Voor elke duiker (indien je voor meer dan 1 persoon een opleiding boekt) hebben wij een unieke naam, email en geboortedatum nodig, dit graag vermelden in het veld.

Groepen, privé les, buitenwatersessie, andere datum
– Gaat je interesse uit naar een van de bovengenoemde opties (groepen, privé les, buitenwatersessie, andere datum)? Dat kan, neem dan contact (info@diveplace.nl)  met ons op.

Data & aanmelden:

  • Geen evenementen in deze categorie