Diveplace

Vragen? Bel/app +31 (0) 30 2412022 of email info@diveplace.nl

Instagram

Sidemount Specialty

Welkom bij Sidemount, eenmaal dit geprobeerd te hebben en je wilt niet meer terug naar backmount, dus pas op! In plaats van je fles (flessen) op je rug te dragen draag je nu je flessen langs je lichaam, een ideale manier om je drijfvermogen, weerstand en trim te regelen en ook nog uitermate flexibel te zijn wat de veiligheid ten alle tijden goed komt. Ben je benieuwd naar deze manier van duiken neem dan contact met ons op en ervaar de wereld van sidemount duiken.

Grote voordelen van sidemount:
– Voor zowel recreant als de technische duiker
– Meer drijfvermogen controle door betere stroomlijnen van je materiaal
– Meer comfort
– Betere effectiviteit en zweefbewegingen bij iedere vinslag
– Grotere werklood maar toch eenvoudiger
– Grotere veiligheid door extra materiaal en dat altijd bij je materiaal kan en ook daadwerkelijk visueel kan zien
– Minder belasting voor je rug door de zware flessen

Nieuwsgierig naar wat onze sidemount programma’s precies inhouden? Laat het ons weten of kijk op de betreffen de cursus, we vertellen je er graag meer over als je nog vragen  hebt.

Unieke werkwijze Sidemount opleiding:
Wij volgen de stromingen van Steve Martin en Steve Bogaert. Dat betekent dat wij eerst gaan starten met de gear set op tot je vinnen aan toe. Dit is 1 avond volop afstellen van je set en bekend worden met materiaal. Heb je geen eigen materiaal dan stel je de huur materialen helemaal op je eigen lichaam af.

Ben je bekend met het nieuwe materiaal en de variabelen die er zijn.  Ook zullen we door het lesmateriaal lopen en ontvang je van ons ook veel tips en trucs.

Deze Sidemount opleiding duurt 2 dagen en een avond waarin je geen 3 maar 4 duiken maakt met theoretische onderbouwing en video debriefing. Sidemount is niet duiken met 2 flessen naast je maar is duiken met 2 flessen gebalanceerd naast je lichaam. Druk op de knop “Boek nu’ en je gaat sidemounten!

Wil je uiteindelijk door naar Sidemount Technische duiken, dan kan dat ook bij ons. Deze opleidingen bieden wij op maat aan. Vraag bij je instructeur naar de mogelijkheden.

Wat leer je in de opleiding:

  • Omgaan met sidemount uitrusting
  • Procedures en vintechnieken
  • Cylinder handelingen
  • Veiligheidsprocedures

Additionele kosten:

  • Huur van duikmateriaal (75 euro voor 2 dagen)
  • Eventuele duikstek kosten

Inbegrepen:

  • Lesmateriaal – Boek en certificering.

Inschrijven:
Het inschrijven is heel eenvoudig. Kies een datum uit de hier onderstaande opleidingen en druk op “Boek nu”, je wordt dan doorgekoppeld naar ons online systeem webshopduiken.nl waar de inschrijving voltooid kan worden. Vergeet niet je geboortedatum te vermelden bij het opmerkingsveld. Deze hebben wij nodig om de digitale lespakketten aan te maken en te versturen. Voor elke duiker (indien je voor meer dan 1 persoon een opleiding boekt) hebben wij een unieke naam, email en geboortedatum nodig, dit graag vermelden in het veld.

Groepen, privé les, buitenwatersessie, andere datum
– Gaat je interesse uit naar een van de bovengenoemde opties (groepen, privé les, buitenwatersessie, andere datum)? Dat kan, neem dan contact (info@diveplace.nl)  met ons op.

Data & aanmelden:

  • Geen evenementen in deze categorie