Diveplace

Vragen? Bel/app +31 (0) 30 2412022 of email info@diveplace.nl

Instagram

Go Pro

Waarom een Go Pro traject volgen bij Diveplace?

Het kiezen van het juiste duikcentrum en de daarbij horende Instructeur / Course Director is een belangrijke keuze voor je toekomstige duikcarrière. Dit is soms een lastige beslissing maar wel eentje die je dient te maken.  Je wilt de beste keuze maken, liefst eentje die zowel je investering als je verwachtingen overtreft.

We kunnen je verzekeren dat je bij ons aan het juiste adres bent als je kiest voor een hoge kwaliteit en je als professional/instructeur opgeleid wilt worden. Na een opleidingstraject bij ons ben je klaar voor het echte werk, namelijk duiklessen verzorgen met passie en plezier en je kennis helder en effectief overdragen aan nieuwe studenten.

We hebben een duidelijke visie op het vak en leiden, naast  beginnende duikers en gevorderde duikers, duikprofessionals op. Ons ervaren en enthousiaste team heeft zeer ruime ervaring in het geven van opleidingen over de gehele breedte van de PADI filosofie. Ook bestaat de mogelijkheid dat je, na het afronden van je Go Pro traject, direct als professional/instructeur aan de slag gaat bij Diveplace om de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen. Ook niet geheel onbelangrijk is dat onze fulltime Course Director nauw betrokken is bij alle Go Pro opleidingen, een extreem groot voordeel omdat je dan altijd de laatste technieken en informatie tot je krijgt. Het is niet voor niets dat duikers en duikprofessionals vanuit het hele land naar ons toe komen.

 

Fulltime Course Director Ferdinand van Luttikhuizen bij Diveplace

Course Director Ferdinand van Luttikhuizen is betrokken en een drijvende kracht bij alle opleidingen binnen Diveplace en met zijn team stuurt hij op opleidingen die voldoen aan aan een hoge kwaliteitsnorm. Zo laat hij in zijn Go Pro opleidingen maximaal 4 kandidaten toe. Op deze wijze kan hij in het intensieve lesprogramma, samen met zijn toegewijde en gepassioneerde team, persoonlijke aandacht voor elke deelnemer garanderen. Intervisie en persoonlijke coaching zijn vaste onderdelen van het lesprogramma. Ferdinand heeft bij zijn IDC opleidingen 100% IE geslaagde kandidaten en dat is uniek en niet voor niks. Hij heeft wereldwijde duikervaring en jarenlange ervaring in het les geven. Dat merk je in alle Go Pro opleidingen, geen trucjes maar het vak leren en dat is gebaseerd op het ‘snappen’ en je eigen maken van de ‘Magic of Diving’

Zijn doelstelling is niet enkel om zijn cursisten klaar te stomen voor het certificaat of instructeurs examen (IE), zijn focus reikt verder! Word een goeie professional/instructeur en deel je passie met alle duikcursisten die je op een kwalitatieve manier opleidt. Dan geef je kennis, passie en bewustzijn door en leid je nieuwe duikers op die ook snappen waar duiken echt over gaat. Dat is de strategie en het belief van de gedreven Diveplace Course Director en duidelijk te ervaren in het duikcentrum.

Ferdinand is sinds 1999 duikinstructeur en 2013 Course Director.

Zijn werkwijze tijdens een IDC:
Ferdinand kiest zijn aanpak zorgvuldig. Diveplace heeft een online IDC portaal waar je je voorafgaand aan de IDC opleiding reeds 100% kunt voorbereiden. Van je duikvaardigheden, studie materialen, je skills en de duiktheorie verwachten we dat deze al op het gewenste niveau is bij aanvang. Tijdens de IDC zullen we gaan finetunen. Vooraf aan een IDC maken we nader kennis met je om jouw persoonlijke ‘vlieghoogte’ te bepalen en daar onze aanpak op af te stemmen.  Tijdens je IDC gaan we gericht met je aan het werk om je als instructeur gereed te maken voor het veld. Analyses, groepsdiscussie, puntjes op de ‘i’, open mind en flexibel kijken naar oplossingen is dagelijkse kost. Dit doen we om je beter te maken en te begrijpen WAAROM bepaalde onderdelen zo belangrijk zijn en WAAROM je als duikprofessional bepaalde zaken moet weten. WAAROM is het zoals het  is? Als je dat weet, vergeet je het nooit meer en kun je een hele goede duikprofessional worden. De WHY is daarom de basis van Ferdinand’s  aanpak! De eerste dag van je IDC is een lange dag, een dag waar we kijken wie we zijn, tevens zoomen we in op de studiematerialen en hoe deze het beste te gebruiken en leggen we duidelijk uit wat we van je verwachten. Je voorbereiding is daarom een belangrijk onderdeel van de daadwerkelijke Go Pro opleiding.

Go Pro en topsporters:
Tijdens je Go Pro traject moet er ruimte zijn om te je ontwikkelen en daarom zijn de groepen nooit groter dan 4 personen. Zo is er genoeg aandacht voor iedereen en kan jij stappen maken in je eigen tempo en voorkeur. Het kan dus voorkomen dat je graag bij ons je Go Pro / IDC wilt doen maar dat de groep al vol zit, erg jammer zou dat zijn. Geef dus op tijd aan ons aan dat je met ons je Go Pro opleiding wilt doen.

Ferdinand vindt het belangrijk dat er ook tijd is om alles op te slaan, te reproduceren, te begrijpen en vooral te kunnen toepassen. Daarom geeft hij zijn IDC’s in 2 weekenden, zodat je als deelnemer tussendoor even rust hebt om alles te kunnen verwerken. Ook de andere Go Pro opleidingen zijn nooit aaneengesloten. Niet voor niks rusten de beste topsporters ook tussen de trainingen door. Het eerste IDC weekend is van vrijdag t/m maandag en het 2e IDC weekend is van vrijdag t/m zondag. De week erop is het IE, dus mocht er nog behoefte zijn tussen je laatste IDC dag en je IE om te klankborden dan is die mogelijkheid er. Je IDC is Magic en je IE staat voor It’s Easy!

Instructeurs Examen:
Tijdens je examen zul je zoals iedereen gezonde spanning hebben, dat is goed want dan blijf je scherp en geconcentreerd. Dat zijn geen zenuwen in onze beleving, maar wij noemen dat ‘excitement’. Zenuwen maken dat je bang bent om fouten te maken, excitement maakt dat je geniet en juist een stap voorwaarts zet. Deze benadering is het verschil wat je bij Diveplace en CD Ferdinand van Luttikhuizen leert! Topsporters leren hetzelfde. Je doet tijdens je IE nog een keer wat je al meermaals hebt gedaan in je IDC en je kunt dus putten uit je bagage die je mee hebt gekregen, want je bent namelijk klaar om als instructeur direct aan de slag te gaan! Tijdens je IE zal je Course Director aanwezig zijn om jou te zien presteren, je te coachen, stoom af te blazen en een kopje koffie te halen!

Welkom duikinstructeur en/of duikprofessional in de dop, we lopen graag een stuk met je mee op jouw duikcarrièrepad!