PADI Aware

Samenwerking met DEKAFOK

Diveplace Foundation steunt DEKAFOK, een organisatie die zich richt op de bescherming van zeeschildpadden, mediterrane zeehonden en zandlelies langs de kust van Manavgat, Turkije.

Kort over DEKAFOK

DEKAFOK werkt aan het verhogen van bewustzijn rondom lokale wetgeving en biedt richtlijnen voor verantwoord gedrag op schildpaddenbroedstranden. Ze organiseren strandopruimacties en verzorgen educatieve programma's voor scholen en toeristen, om de bescherming van deze kwetsbare soorten te bevorderen.

DEKAFOK is een afkorting voor zeeschildpadden, Middellandse Zee zeehonden en zandlelies in het Turks. Met de steun van Diveplace Foundation blijft DEKAFOK essentieel werk verrichten voor natuurbehoud.

Het gezicht achter DEKAFOK is Seher

In mei 2020 veranderde Seher's leven voorgoed. Tijdens een wandeling langs het strand van Manavgat met haar zoon, stuitte ze op een hartverscheurende aanblik: een dode caretta schildpad, verpletterd door een auto, naast haar open nest waar ze net haar eieren had gelegd. Dit moment van diep verdriet wakkerde in Seher een vurige passie aan om actie te ondernemen.

Gedreven door de tragedie, liet Seher haar baan bij een advocatenkantoor achter zich en wijdde haar leven aan de bescherming van zeeschildpadden, die dagelijks gevaar lopen door menselijke activiteiten. Ze trok in een tent op het strand, vastbesloten om deze prachtige wezens te beschermen.

DEKAFOK was geboren.

Sehers strijd: van uitputting tot triomf in Natuurbescherming

  • Schoonmaakacties

    Met haar handen als haar belangrijkste gereedschap, leidde Seher schoonmaakacties, bewaakte ze nachtenlang de nesten en voerde ze campagnes voor betere beschermingsmaatregelen.

  • Bescherming

    Haar verhaal toont onvermoeibare toewijding en opoffering. Ze spendeerde haar spaargeld, sliep op zand en riskeerde haar welzijn. Ondanks fysieke uitputting en financiële problemen gaf Seher nooit op.

  • Thuishaven

    Sehers team beschermt zeeschildpadden op een toeristisch strand, waar ze veilig herstellen en terugkeren naar hun natuurlijke habitat.

Toen alles hopenloos leek

Op dat moment, toen alles hopeloos leek, vonden YouTubers van 'Tread the Globe' haar. Ze waren zo geraakt door haar vastberadenheid en opoffering dat ze besloten een GoFundMe-pagina op te zetten om haar te helpen.

Maak een verschil

Doneer vandaag nog aan DEKAFOK

Jouw steun kan helpen om een verschil te maken in het leven van de zeeschildpadden en in het leven van een vrouw die alles op het spel heeft gezet voor wat ze gelooft. Draag vandaag nog bij aan deze nobele zaak en steun samen met Diveplace Foundation, DEKAFOK!